Nugae

Direktlänk till inlägg 8 februari 2010

Lärde i Lund goes oriental

Av Hanna Matilda - 8 februari 2010 22:36

Svenska Klassikerförbundet höll i lördags årsmöte i Lund och lärda latinister, grecister och antiknördar vallfärdade hit för att delta. Yours truly var bland flera bloggare och bloggerskor inbjuden för att berätta om hur vi använder detta publiceringsverktyg. Lovisa, Minerva och jag fanns tillstädes för att presentera vårt eget och andra illustra bloggares gärningar.


Efter denna utflykt i cyberrymden färdades vi mot sydost i sällskap av Allan Klynne, författare till Kleopatra - Liv och legend, som livfullt berättade om hur ett populärhistoriskt författande kan te sig samt om olika tiders syn på och konstnärliga tolkningar av nämnda drottning. Mycket uppskattat! Boken kommer inom kort att införskaffas till klassiska institutionen på min arbetsplats (institutionen = undertecknad).


Även medlemmarnas smaklökar togs på en resa österut med härlig medelhavsbuffé (vin saknades inte heller), ackompanjerade av Luren och Martinas skönsång, vilka också hämtat toner från orienten denna afton.


Nya och gamla bekantskaper berikade min kväll, liksom en militärhistorisk pocket om de puniska krigen, som överräcktes som ett tack för mina obetydliga insatser - det är ju jag som ska tacka!

 
 
Minerva

Minerva

9 februari 2010 23:58

Nej, det är vi som skall tacka. Tack för din insats!

Vet du vad: jag drömde om din klänning sedan. Den var ursnygg!

http://minerva.bloggsida.se

 
Ingen bild

Tor

10 februari 2010 10:34

Hej Hanna! Det var jag som satt jämte Dig under förhandlingarna. Roligt att träffas! Trevligt att få veta lite om bloggandet, även om jag ska erkänna att jag är lite skeptisk till företeelsen: vem skriver man för ? Vem har intresse för mitt tyckande? MEN, läser folk vad som står på bloggen finns det ju ett intresse - som mitt nu till exempel. Jag har lämnat facebook (min fru tyckte det verkade riskabelt efter ett tv-inslag om kapde identiteter) men jag har epost: tor.rydberg@comhem.se.
Än en gång roligt att träffas och lycka till med latinet i Borås
Tuus Tor

 
Nugae

Nugae

11 februari 2010 11:48

Hej Tor! Ja det var trevligt att träffas! Kul att du hittat till bloggen!

Jag tror att det finns hundra olika syften med att blogga och att det skiljer sig väldigt åt. Även jag har frågat mig för vem jag egentligen skriver och kommit fram till att jag skriver för att jag tycker om att skriva. Läsare är bara en bonus! Men självklart måste jag ändå tänka på att vem som helst faktiskt kan se det jag skrivit.

Vad beträffar latinet i Borås, har jag gjort min sista framstöt och inväntar valsiffrorna som troligen kommer nästa vecka!

Hanna

http://www.hannanordlander.bloggagratis.se

 
Nugae

Nugae

11 februari 2010 11:53

Minerva: Ja, tänk vilka fynd man kan göra i andrahandsbutiker! Denna gröna åttiotalsskapelse hittade jag på Beyond Retro i Stockholm.

Det var som sagt roligt att vara med. Musiken var en extra överraskning; jag hade ingen aning om att du sjöng - coolt!

http://www.hannanordlander.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna Matilda - 25 juli 2013 10:19

      Nu faller dagg och nu stiger sol. Kan du höra?   Jag sitter på stenen intill din grav, håller en blomma i handen. Den ska jag lägga i gräset rakt över platsen där vi grävde ned din aska, precis innan marken frös. Kan du känna hur ja...

Av Hanna Matilda - 24 juni 2012 18:07

      Göteborgs Universitets humanistiska fakultet har beslutat att upphöra med sin grundutbildning i italienska från och med våren 2013. Italienskan inrättar sig således i den långa raden av språk som nyligen lagts ned, nämligen bosniska, kroa...

Av Hanna Matilda - 29 februari 2012 18:56

Tehataren tycker att man ska skilja på innan och före och ger i vädjande ton, utan invektiv, goda skrivråd om hur man kan tänka för att kunna använda de båda orden korrekt. För att göra det hela lite mer teoretiskt, tycker jag att vi tar en titt på g...

Av Hanna Matilda - 7 januari 2012 09:45

Lisa Magnusson häpnar i ett blogginlägg över sin egen generaliserande analys av Håkan Juholts problematik - att han är en gubbe med mustasch. Egentligen är det en briljant analys, men kräver kanske lite nyansering. Hon menar i sitt följande resoneman...

Av Hanna Matilda - 5 september 2011 21:27


Vid studieresan till Island 14-20 juni deltog undertecknad med kolleger vid en föreläsning om språkvård med Ari Páll Kristinsson från Árni Magnusson-institutet. Föredraget hölls på Háskóli Íslands och vi hade nästlat oss i bland studenter från hela N...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Läsvärt

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards